alle video's

Dauwtrappen frontHemelvaartsdag is een christelijke feestdag waarop we in de vroege morgen met een groep mensen vanuit de kerk van onze Locatie Roden dauwtrappen.

dauwtrappen delemarreSjaan, kleinzoon Klaas en dochter Luçan, dauwtrappen in DenemarkenHelaas konden Sjaan en ik er deze keer niet bij aanwezig zijn. We logeerden die week samen met het gezin van onze dochter Luçan in Denemarken. We waren twee dagen bij onze Marije die sinds enkele maanden in Kopenhagen woont en de overige dagen in de natuur aan de kust bij Oostzee.
We hebben heel veel gewandeld, ook op Hemelvaartsdag, en hebben aan de dauwtrappers in Roden gedacht.

Zeven parochianen
Organisator Leo Lelivelt wil graag vasthouden aan onze traditie van dauwtrappen. Hij had deze keer gehoopt op iets meer belangstelling. Bij een gesprek hierover met Leo na de eerstvolgende zondagse viering in onze kerk vertelde hij ons bij de koffie met optimisme over zijn ervaring.
Bij de wandeling naar de Jacobskerk in Roderwolde waren zeven parochianen aanwezig.
Het was een voorjaarsmorgen met heel mooi weer. Voor de eenvoudige kerkdienst die muzikaal werd begeleid door Jolanda van Houten, waren ook parochianen aanwezig die per fiets of auto naar Roderwolde waren gekomen. Zo kon er toch met een goede groep de Hemelvaart van onze Heer worden herdacht en gevierd. Zoals altijd was er na de dienst het samenzijn voor het ontbijt met ieders meegebrachte brood en met koffie en thee.

Een dauw-trappend peloton...?
We hebben in ons gesprek onze gedachten laten gaan over de vraag hoe we meer deelnemers voor onze traditie warm kunnen laten lopen of fietsen. Ook en vooral gedacht aan deelnemers voor wie de afstand naar de Jacobskerk lopen minder gemakkelijk gaat of dat niet meer kunnen. Misschien kan er naast een wandelgroep ook een dauw-trappend peloton naar Roderwolde fietsen, al of niet met E-aandrijving? Wie de gele trui mag dragen, is voor mij geen vraag.

Leo, de kopman, bedankt voor de organisatie.

Harry Delemarre

Triniteit | Actueel