vieringen

banner Roden

We kunnen ook in Roden weer samen liturgie vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen, max. 30. Aanmelden is niet verplicht.

Voor Roden  |  Meer informatie

KBO 200Is het u bekend dat er iedere woensdagmiddag honderden mensen klaar zitten voor de Nationale ThuisBingo? Ze spelen online een uur lang het welbekende spelletje. Het meedoen is heel eenvoudig én veilig.

Sinds we door corona zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is ook de KBO-PCOB aangehaakt. Als een van de vele vrijwilligers van de KBO-PCOB sta ik paraat om de prijswinnaars te bellen om te vragen naar het adres waar het prijsje naartoe gestuurd moet worden. Maar soms ook om zomaar een praatje te maken.

De Nationale ThuisBingo is een initiatief van FocusCura (www.focuscura.com) uit Driebergen en wordt al vele jaren gespeeld. Toen vorig jaar in april alle verenigingsactiviteiten zo goed als stilvielen door corona, haakte KBO-PCOB aan. Om mee te doen met de Nationale ThuisBingo hoeven de mensen alleen op www.denationalethuisbingo.nl hun naam, telefoonnummer en e-mailadres in te vullen. Iedere woensdagochtend krijgen ze dan een link toegestuurd, waarmee ze ’s middags om 15.00 uur meteen meespelen. Als men een rijtje vol heeft, van links naar rechts, van boven naar beneden of schuin, dan mogen ze op het balkje ‘ik heb bingo’ drukken. Iedereen die bingo heeft krijgt een prijsje, dus je hoeft niet de eerste te zijn.
Op de bingokaart staat ook een Bel-mij-knop. Je hoeft echt niet eenzaam te zijn om erop te drukken, maar als je behoefte hebt aan een praatje dan kun je dat heel gemakkelijk met één muisklik vrijblijvend laten weten.

Over enige tijd willen ze nog iets leuks gaan doen. Er worden 70 afdelingen gezocht die een bingomiddag willen adopteren. Het idee is dat ik er dan voor moet zorgen dat er die middag zoveel mogelijk mensen van onze afdeling en uit de gemeente Noordenveld-Westerkwartier meedoen. Jong of oud, dat maakt niet uit. Ook mogen we tijdens de bingo onze afdeling zoveel mogelijk promoten.

Hoe mooi is het om zo langzamerhand weer iets samen te gaan doen. Kortgeleden ben ik benaderd door een redactrice van ons Magazine KBO- PCOB, waarbij zij mij heeft geïnterviewd over mijn ervaringen met het bellen van prijswinnaars en de mensen die op de Bel-mij-knop hebben gedrukt. Een artikel zal in een van de komende Magazines verschijnen.

Hans Greuter, secretaris, tel. 0594 513954/06 38509590, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Triniteit | Contact

Nieuweweg 11