banner Roden

KBO 200Als Bestuur van KBO Noordenveld-Westerkwartier zijn we na lange tijd weer fysiek bij elkaar geweest. De vraag of en wanneer we weer verantwoord een bijeenkomst kunnen/mogen organiseren voor onze leden was thema van gesprek. Gelukkig is de 1,5 meter afstand niet meer nodig en mogen we weer bijeenkomsten organiseren.

De eerste bijeenkomst hebben we gepland op woensdag 13 oktober om 13.00 uur in de koffiezaal en de vergaderzaal van onze kerk. De activiteitencommissie heeft een gezellig ‘etentje’ georganiseerd, waar we onder een heerlijke maaltijd na lange tijd weer gezellig met elkaar kunnen bijpraten. Vervolgens gaat de activiteitencommissie aan de slag om weer een activiteitenprogrammaboekje te maken voor de komende maanden.

Thuisbingo
Zoals u in het KBO-PCOB Magazine van juli/augustus 2021 hebt kunnen lezen ben ik als ‘bel-vrijwilliger’ in de coronatijd actief geweest voor de Nationale Thuisbingo, die elke woensdagmiddag plaatsvindt van 15.00 tot 16.00 uur.
Thuis bingospelen gaf afleiding in deze moeilijke tijd. En daarnaast bestond de mogelijkheid voor persoonlijk contact met een vrijwilliger van KBO-PCOB. Gewoon voor een praatje. De deelnemers konden daartoe tijdens de bingo op de ‘bel me’-knop klikken en werden op een later moment teruggebeld. Als ‘bel-vrijwilliger’ heb ik vele, leuke en soms ontroerende en emotionele ge- sprekken gevoerd.

De Nationale Thuisbingo wil de komende tijd nieuw elan geven aan de bingo met de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek, maar óók de mogelijkheid om voor ons als afdeling een bingo te ‘adopteren’. Wat is de bedoeling? Als KBO-afdeling Noordenveld-Westerkwartier kunnen we eventueel samen met PCOB Roden in onze gemeente een bingomiddag adopteren. Dat adopteren houdt in, dat die bingo in het teken van onze afdeling en/of gemeente komt te staan. Een kans om landelijk in het ‘zonnetje’ te komen en te stralen. De spelleider vertelt tussendoor allerlei wetenswaardigheden over onze afdeling en/of gemeente. Deelnemers zijn er uit het hele land. Een mooi middel voor ledenwerving en lokale naamsbekendheid.
Deelnemers kunnen zich aanmelden bij www.denationalethuisbingo.nl door alleen naam, telefoonnummer en mailadres in te vullen. Elke woensdagochtend ontvangt u dan een mail met een link voor het spel, dat die middag om 15.00 uur start. Als bestuur zouden we het fantastisch vinden als we daar als afdeling aan meedoen.

Hans Greuter, secretaris

Triniteit | Contact