vieringen

banner Roden

We kunnen ook in Roden weer samen liturgie vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen, max. 65. Aanmelden is niet verplicht.

Voor Roden  |  Meer informatie

KBO 200Langzaam gaat de wereld weer open. Het vaccinatieprogramma is na de eerste hobbels goed op gang gekomen. De ontmoeting ligt weer in het verschiet. Maar het zet de discussie op scherp. Want wordt vaccinatie de randvoorwaarde om weer mee te mogen doen?

De gezondheidsraad adviseerde begin februari dat op zich een vaccinatiebewijs en daarmee vaccinatieplicht als voorwaarde gesteld mag worden. Voor toegang tot diensten of voorzieningen, maar alleen als er geen andere optie is. Tot op heden zien we landelijk alleen nog een testbewijs als toegangsbewijs bij massa-events waar afstand houden niet mogelijk is.

Het politiek en maatschappelijk debat gaat ondertussen onverminderd voort. Ook zijn er discussies in onze vereniging. KBO-PCOB adviseert de afdelingen niet over te gaan tot een vaccinatieplicht om weer mee te mogen doen aan allerlei activiteiten.
Enkele overwegingen:
* Het vaccineren is een persoonlijke keuze. Het uitsluiten van mensen op basis van wel of geen vaccin doet geen recht aan de individuele keuze en persoonlijke integriteit. Er kunnen overigens ook medische redenen zijn waardoor vaccinatie niet mogelijk is.
* In het onderlinge contact moet men zich aan de algemene coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand en hygi├źnemaatregelen houden.
* Vaccinatie is niet een absolute garantie voor het niet opnieuw kunnen krijgen van corona. De kans dat u na twee vaccinaties corona krijgt is klein, maar mogelijk. Iedereen kan corona overdragen, ook mensen die gevaccineerd zijn. Dus vaccinatie is geen garantie tegen verspreiding van de ziekte.

Het afgelopen jaar hebben veel senioren alleen doorgebracht. Nu de maatschappij zich gaat openen, willen we iedereen de mogelijkheid bieden om weer mensen te ontmoeten. Als bestuur van KBO-PCOB willen we onze afdeling weer openzetten, maar de coronamaatregelen in acht blijven houden.

Wat is uw mening, want we willen graag dat u, als onze achterban, dat steunt. Graag uw reactie naar onderstaand adres of e-mail:
Hans Greuter, Oldenoert 50, 9351 KP Leek
tel. 0594 513954 of 06 38509590