­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

extra akb button

agenda 5a

coronavirus

De oecumenische leerhuiswerkgroep heeft het programma voor komend seizoen klaar. Hopelijk kunnen dit seizoen alle activiteiten doorgaan. Daarbij houden we ons uiteraard aan de op dat moment geldende coronaregels.

Nieuw is dat u zich van tevoren moet opgeven voor een leerhuisavond. In de leerhuisfolder kunt u lezen hoe u dit doet.

Leerhuizen en Corona
De oecumenische leerhuiswerkgroep organiseert komend seizoen weer een aantal activiteiten. We hopen van harte dat onze activiteiten dit nieuwe seizoen gewoon kunnen doorgaan. Maar we houden ons uiteraard aan de op dat moment geldende Corona regels, dus het programma is onder voorbehoud.
Een van de gevolgen van de “nieuwe” werkelijkheid is, dat we u vragen zich aan te melden voor een leerhuis activiteit. Dit kan tot drie dagen voor de geplande datum per e-mail bij Yvonne Vos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tenzij anders vermeld bij het leerhuis.
In Op de Helte kunnen in de hal ongeveer 20 mensen op 1,5m afstand van elkaar zitten. Hebben we meer aanmeldingen dan kunnen we in de kerkzaal terecht.

Meer over het programma

FILM: GREEN BOOK
Green Book is een verhaal over racisme. Don Shirley, een homoseksuele zwarte man, is een van de beste pianisten uit zijn tijd. Hij tourt door het racistische zuiden van Amerika. Uitsmijter Tony Lip, een lompe Italiaan, die glazen weggooit als zwarte mensen eruit gedronken hebben, is zijn chauffeur en probleemoplosser. Tijdens deze trip worden de zwarte intellectueel en de jongen van het volk dikke vrienden en zien iets van elkaars wereld.
Datum: woensdag 18 november 2020
Locatie: kerkelijk centrum Op de Helte, Touwslager 125, Roden
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur. U bent vanaf 19.00 uur welkom
Kosten: € 4,--
Opgave: vooraf tot uiterlijk 15 november bij Yvonne Vos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

ZORG VOOR DE AARDE, VANUIT PAUSELIJK PERSPECTIEF
Lezing verzorgd door pastoor Koos Tolboom, tot voor kort pastoor van de Franciscus parochie Assen, Roden en Zuidlaren. Nu pastoor van de parochie H. Clara Gorredijk, Oosterwolde, Zorgvlied en Drachten.
We verdiepen ons in de encycliek Laudato Si’ van paus Franciscus
De klimaatcrisis, waar we wereldwijd mee geconfronteerd worden, geeft wel aan dat onze aarde meer en meer moeite heeft tegemoet te komen aan het consumentisme van veel van haar bewoners. Steeds meer mensen worden zich bewust van de urgentie van de ecologische crisis, ook al zijn er anderzijds mensen die de problemen blijven ontkennen. Paus Franciscus hoort duidelijk niet tot de laatste groep en heeft zich in zijn encycliek Laudato Si’ duidelijk en vergaand hierover uitgesproken. De aarde noemt hij in zijn rondzendbrief ‘ons gemeenschappelijk huis’. Daarvan hebben we er maar één, maar dat weerhoudt ons niet buitengewoon slordig en onachtzaam met dit gemeenschappelijk huis om te gaan. Deze avond leidt pastoor Tolboom ons in op dit pauselijk schrijven. Onder andere komt aan de orde welke grondprincipes uit de katholiek sociale leer aan deze encycliek ten grondslag liggen.
Datum: maandag 15 februari 2021
Locatie: kerkzaal kerk der Triniteit, Nieuweweg 11, Roden
Tijd: 20.00 uur – 22.00 uur.
Kosten: € 4,--
Opgave: vooraf tot uiterlijk 12 februari bij Yvonne Vos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

SCHOON WATER VERANDERT ALLES
Lezing door Cees Buisman, directeur van Wetsus, een Europees centrum voor duurzame watertechnologie, en hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan de Wageningen Universiteit.
We horen steeds vaker de boodschap dat we in een crisis leven. Is het niet de klimaatcrisis, dan is het wel de waterschaarste of de biodiversiteitscrisis. Intussen worden we steeds maar rijker en komen er steeds meer mensen op aarde. Voorlopig zullen we de crisissen nog niet oplossen, ondanks alle maatregelen die we nemen. Sterker nog de milieucrisis wordt steeds nijpender. Al meer dan helft van de wereldbevolking heeft te maken met waterschaarste en ieder jaar wordt deze schaarste ernstiger.
Echter langzaam maar zeker wordt het duidelijk dat de crisis in óns zit en niet alleen met maatregelen buiten ons opgelost kan worden. Hoe lossen we de crisis op door zelf te veranderen?
De presentatie van Cees Buisman geeft aanknopingspunten hoe we naar ons zelf kunnen kijken. Wat we kunnen doen om de oplossing van de milieucrisis van binnenuit te bewerkstelligen. Hij rekent af met clichés en komt met onverwachte, positieve oplossingen.
Nieuwsgierig naar hoe u deze mentaliteitsverandering in gang kunt zetten?
Datum: donderdag 11 maart 2021
Locatie: kerkelijk centrum Op de Helte, Touwslager 125, Roden
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: € 5,--
Opgave: vooraf tot uiterlijk 8 maart bij Yvonne Vos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de VOM-werkgroep (Vrede, Ontwikkeling en Missie) van de parochie.
Zondag 21 februari verzorgen we samen met de oecumenische vesper werkgroep een vesper met hetzelfde thema.

KLOOSTERWEEKEND
De werkgroep organiseert een kloosterweekend van vrijdag 23 t/m zondag 25 april 2021 in de Sint-Adelbertabdij in Egmond Binnen, een benedictijnenabdij (www.abdijvanegmond.nl).
In het klooster kunnen de vieringen worden bijgewoond, er is ruimte voor persoonlijke bezinning, voor meditatie, om te wandelen en elkaar te ontmoeten.
Het vertrek is vrijdag 23 april rond 12.30 uur vanuit Roden (Nieuweweg 11). Zondagmiddag na de lunch en de middaggetijden wordt de thuisreis aanvaard. De kosten bedragen ongeveer € 120,-- p.p. inclusief reiskosten. We reizen gezamenlijk per auto.
Er is een beperkt aantal gastenkamers beschikbaar.
Meer informatie over deelname: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KOM OP JE VERHAAL WANDELING NATUURSCHOON NIETAP
Begeleiding ds. Anita Akkerman, Immanuelkerk Groningen
Een Kom op je verhaal wandeling langs een mooie route in natuurgebied Natuurschoon Nietap, tussen Nietap en Roden.
Een wandeling met stilte, geleide meditaties en gedichten waarin ontmoeting centraal staat:
•    Ontmoeting met de plek waar we zijn
•    Met wat in ons leeft en met elkaar en niet te vergeten ont -MOET- en!
We volgen het tempo van onze ziel.
We starten de wandeling met het lopen van het labyrint.
Datum: vrijdag 28 mei 2021
Tijd: 14.00 tot ongeveer 15.30 uur
Verzamelen: om 13.45 uur op de parkeerplaats tegenover Vagevuurselaan 8-10, bij het bord “Natuurschoonbos”.
Kosten: geen
Opgave: vooraf tot uiterlijk 24 mei bij Yvonne Vos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Yvonne Vos

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Triniteit | Contact

Nieuweweg 11
9301 GP Roden
Tel. 050-5014595
Tel. kerkgebouw: 050- 5014891

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­