button vastenwandeling 540px

alle video's

vastenactie 200Van het kindje Jezus op weg naar de volwassen Jezus; verhoudingsgewijs zit er niet zoveel tijd tussen, maar er gebeurt wel heel veel. Jezus is onderweg. Hij ontmoet mensen, maakt vrienden maar ook vijanden, maakt mooie dingen mee, maar ook nare. Hij ondervindt liefde, maar ook geweld. Een verhaal van alle tijd dat aansluit op het thema van de Vastenactie: Mensen onderweg.

roden vastenactieWij willen u graag voorstellen aan Awut en Ajak uit Zuid-Soedan; zij zijn overlevers.
Zij doorstonden een oorlog maar nog steeds blijft elke dag een strijd, om voedsel te verbouwen, om de school van hun kinderen te betalen. Een strijd om te overleven en iets op te bouwen. Zij zullen vooral naar elkaar en hun naasten kijken, voor hulp, troost en hoop.
Tijdens de Veertigdagentijd willen wij ons inzetten om deel te kunnen zijn van deze hoop, voor mensen zoals Awut en Ajak, die alles zijn kwijtgeraakt en soms slechts een klein beetje hulp nodig hebben om een nieuw leven te kunnen opbouwen.

roden hongerdoekHet verhaal van Awut en Ajak kunt u vinden in de Vastenkalender 2023, waarin we u laten kennismaken met de nieuwe hongerdoek: Wat is heilig voor ons? Ook kunt u hierin gebeden, overwegingen, symbolisch bloemschikken, een woordvinder en een recept tegenkomen.
De verkoopdata van de Vastenkalender in de kerken staan hier.
Zoals u van ons gewend bent, kunt u het rijkgevulde programma van de Veertigdagentijd in het volgende nummer verwachten.

Graag wensen wij u een gezond, vredig en hoopvol 2023 toe.

VOM-groep Roden

Submit to Facebook