kerkbalans zuidlaren

eenheid kerken frontLicht in het duister is het thema van de gebedsweek voor eenheid in 2022. Het thema is toepasselijk in deze tijd. We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis.

De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Betlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is. Dat is wat we als christenen wereldwijd tijdens deze Week van gebed voor eenheid doen. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

eenheid kerkenKerken uit het Midden-Oosten kozen het thema Licht in het duister naar aanleiding van het tweede hoofdstuk van het Matteüs-evangelie, waarin het verhaal wordt verteld van magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden. De ster bracht hen bij Jezus Christus. Als christenen worden we aangemoedigd om ook als die ster te zijn en anderen te wijzen naar Jezus. Onze verdeeldheid maakt het echter moeilijk om zelf een licht in het duister te zijn. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te blijven bidden.

Meedoen aan de gebedsweek in Zuidlaren. De gebedsweek vindt plaats van zondag 16 t/m zondag 23 januari. In de verschillende online kerkdiensten van de zondagen16 of 23 januari wordt er aandacht aan geschonken. Normaal gesproken vinden er door de week gebedsbijeenkomsten in de kerken plaats. Nu willen wij jullie vragen thuis mee te bidden. Meer informatie kun je vinden via www.weekvangebed.nl. Voor gebedsboekjes kun je contact opnemen met Arlene Haveman, ze zorgt er dan voor dat u een boekje thuisbezorgd krijgt: 06-53519776 of  mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gebedsgroepen van de Rank, Laarkerk, Dorpskerk, Kandelaarkerk, Magnuskerk en de Franciscusparochie

Maria ten Hemel Opgenomen | Actueel

Maria ten Hemel Opgenomen | Meer info