alle video's

Eens in de twee jaar vindt in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren het landelijke kerk- en kunstevenement Feest van de Geest plaats.

Vanwege corona was dit voor het laatst in 2018, maar nu kan het weer doorgaan en zal het tiende Feest van de Geest plaatsvinden.

Professionele kunstenaars exposeren nieuw gemaakt werk naar aanleiding van het thema: 'In Vuur en Vlam'. Ze zijn daarbij geïnspireerd door de verbintenis van het pinksterfeest en de architectuur van het kerkgebouw.
In de regio Groningen/ Noord Drenthe doen 25 kerken - waaronder de Magnuskerk in Anloo en de Dorpskerk in Zuidlaren - en 29 kunstenaars mee.
In de Magnuskerk exposeert Annewil Jansen (tekenen, vilttechnieken - installatie, wand- en vrij hangende objecten), in de Dorpskerk Marianne Jansen (beelden, tekenen, schilderen).

De kerken zijn open van 13.00-17.00 uur op 26, 28 en 29 mei en van 4 t/m 6 juni.

Alle info over Feest van de Geest vindt u op de website www.feestvandegeest.nl en op de Facebookpagina: Feest van de Geest Groningen/Noord Drenthe

Maria ten Hemel Opgenomen | Actueel

Maria ten Hemel Opgenomen | Meer info