vieringen

We kunnen ook in Zuidlaren weer samen liturgie vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen, max. 30.
En aanmelden is niet meer verplicht.

Voor Zuidlaren  |  Meer informatie

Door de coronacrisis volgen veel gelovigen de vieringen op televisie of internet. Maar bij zo’n ‘digitale mis’ kun je natuurlijk niet de communie ontvangen. Dit betekent dat duizenden kerkgangers nu al wekenlang geen communie hebben gekregen. Als alternatief kent de Kerk de ‘geestelijke communie’. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Deze geestelijke communie is geen sacrament, maar ”de zuiveren van hart, die vurig wensen dat hun het heilig Sacrament mocht worden gegeven, ook als dit niet mogelijk is, ontvangen de genade van het Sacrament naar de maat van hun verlangen en gesteltenis” (Johannes Tauler).
geestelijke communieDe geestelijke communie is het verlangen van gelovigen om de communie te ontvangen, zonder dat dit fysiek kan. Het betekent eigenlijk: je zo zeer met de eucharistieviering verbonden voelen, dat je de communie in gedachten ontvangt. Dit kan door een mis op televisie of internet zo intens mee te beleven, dat het net is alsof je er echt bij bent en toch ter communie gaat.
Bij het ontvangen van de geestelijke communie kan een tekst gebeden worden. De Nederlandse bisschoppen hebben een gebedskaart gemaakt voor het ontvangen van de Geestelijke Communie. Deze is te downloaden op internet: www.rkkerk.nl/gebedskaart-corona.

Maria ten Hemel Opgenomen | Actueel

Maria ten Hemel Opgenomen | Meer info