reis samosIn mei 2020 zullen we weer een reis organiseren. Dit keer kiezen we het Griekse eiland Samos als bestemming. De exacte reisdata zijn nog niet bekend, maar het is in ieder geval in de tweede helft van mei.

Hoe ziet de reis eruit?
Het is een 8-daagse reis. Wij vliegen vanaf Schiphol naar Samos. We verblijven in of rond de badplaats Pythagorion, steeds in hetzelfde hotel. Van daaruit maken wij diverse dagtochten over het eiland. Er zijn op dit eiland een aantal kloosters en prachtige kerken, maar ook romeinse en Griekse overblijfselen. Ook zijn er mooie bergdorpen en kustplaatsen die we zullen bezoeken.
De natuur op Samos is mooi: bergachtig met beken en groen.

Efeze en Patmos
reis efezeDaarnaast maken we twee excursies per boot: we steken over naar Turkije om het beroemde Efeze te bezoeken, waar Paulus zoveel geweest is. Ook bezoeken wij de Johannesbasiliek waar de apostel Johannes begraven ligt. Er is daar ook een Maria-heiligdom dat we gaan bezoeken.
De tweede bootexcursie is een overtocht naar het eiland Patmos, waar de apostel Johannes gevangen heeft gezeten. Wij bezoeken de grot waar hij verbleef en het boek Openbaringen schreef. Verder natuurlijk het beroemde klooster dat erboven ligt. Patmos is klein, maar prachtig!

Op deze reis is ook voldoende ruimte voor uzelf om te genieten van de omgeving. Pythagorion is een leuke plaats met winkels, terrassen en een boulevard. Strand en zee: alles is er.

Informatieavond
Op zondag 22 september is er een informatieavond in de parochiezaal van Roden. Aanvang: 20.00 uur. Dan hoort u meer!
Van harte welkom!

Leny Kamphuis- van der Veer