Het Parochiebestuur kwam op 2 october jl. in Assen bij elkaar. Er kwamen weer veel onderwerpen ter tafel. We geven de meest relevante zaken weer.

• Mw. Hélène Meijer heeft aangegeven om persoonlijke redenen terug te treden uit het parochiebestuur als secretaris (meer info hier). Het parochiebestuur bespreekt hoe we met dit verlies moeten omgaan. Voorlopig zal de vicevoorzitter Joep Coppes haar taken waarnemen.
• De nieuwe parochiegids zal begin 2020 worden verspreid samen met de papieren van de Kerkbalans. Er zal overleg plaatsvinden met de drie locatiecoordinatoren om een en ander te regelen.
• Het PB gaat akkoord met de verlenging van de detachering van pastor Erich bij het bisdom.
• Het PB wil in eerste kwartaal 2020 een sessie met de locatieraden en het PCI-bestuur beleggen om met hen verder van gedachten te wisselen over een aantal zaken (zoals lange termijn visie, gedragscode, uitkomsten project Het Verschil, etc.).
• De ledenadministratie blijft moeizaam. Inbrengen van financiële data is tijdrovend. Overleg met het bisdom is gaande of hier technische oplossingen voor zijn. Voorstel is ook in contact te treden met de penningmeester in een andere parochie om te kijken of die hetzelfde probleem heeft.
• De nieuwe voorgestelde gedragscode wordt besproken en er is een aantal inhoudelijke tekstveranderingen gemaakt. Voorgesteld wordt om een mogelijke vertrouwenspersoon te benaderen en de tekst juridisch te laten beoordelen.
• Rapportage over de status van het parochiehuis n.a.v. het onderzoek door de Monumentenwacht is ontvangen. Een aantal zaken is opgebracht. Op 24 october is er een overleg met betrokkenen en zal dit worden besproken. Tevens zal er gekeken worden wat de invloed is op het plan groot onderhoud (dat in een volgende vergadering wordt besproken).
• De Stichting Oude Groninger Kerken zal binnenkort de rapportage sturen over de kerken in Zuidlaren en Roden. Dit zal ook worden meegenomen in vergadering van 24 october.
• De energiescan rapportage is ontvangen. Alexander zal die eerst nader bespreken en het PB later informeren over de uitkomsten.
• De voorbereiding van de lancering van het project Het Verschil gaat volgens plan. Een persbericht is uitgegaan en in verschillende media opgenomen.
• Volgend jaar zal op zondag 9 februari in Zuidlaren het 50-jarig bestaan van het kerkgebouw en ook het feit dat pastor T. de Boer dan 12,5 jaar werkzaam is hier in Assen-Roden-Zuidlaren gevierd worden.

Joep Coppes, vicevoorzitter parochiebestuur

H. Franciscus | Werkvelden