button vastenwandeling 540px

alle video's

vastenactie 200Dan is dit uw kans! In de komende vastentijd bestaat de mogelijkheid om virtueel mee te wandelen van Assen via Frankrijk, Zwitserland naar Rome.

vastenactie jeruzalemNatuurlijk blijven we een paar dagen in deze prachtige stad, om dan weer verder te lopen via Bari, Istanbul naar Jeruzalem, bijna 7000 km.
Onderweg laten wij u d.m.v. filmpjes mooie beelden zien van kerken, kloosters, prachtige natuur en avonturen die we beleven.

De wandeling start op woensdag 22 februari a.s.
De slotwandeling hebben we gepland op woensdag 5 april.

Vastenwandeling
Tijdens de covid-pandemie is het idee van het virtueel wandelen geboren. Wandelen langs allerlei projecten van de Vastenactie. De Vastenactie is dit jaar helaas niet in de gelegenheid zo’n wandeling te organiseren, dus hebben wij als werkgroep Parochieondersteuning en VOM besloten om onze eigen vastenwandeling uit te zetten.

vastenwandeling vinkeEr wordt op dit moment nog heel wat afgewandeld en gefietst. En anders is dit misschien de gelegenheid om het weer eens op te pakken. Al die wandel- en fietskilometers willen we inzetten voor de goede doelen van de Vastenactie.
Niet alleen lange afstandswandelaars kunnen meedoen, maar ook het ommetje van een half uurtje, het rondje door het dorp of door de stad, met de hond, met de rollator en natuurlijk een hardlooprondje tellen.
Wanneer fietsen u beter afgaat kan dat ook. Wij delen de ‘getrapte km’ dan wel door vier! Anders gaat het wel erg hard en kunnen de wandelaars u niet bijhouden.

Het enige dat u hoeft te doen is de kilometers die u aflegt door te geven en wij zorgen er voor dat de door u gerealiseerde kilometers toegevoegd worden aan de km-stand van de virtuele route.
Ook kunt u weer uw eigen wandel- en fietservaringen delen. Foto’s, video’s, een tip over een mooie route, een beleving of bijzondere ontmoeting onderweg, stuur het samen met uw gewandelde en gefietste kilometers naar: Truus Konijn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Via de virtuele wandelkaart en videofilmpjes van de bezienswaardigheden onderweg houden wij u op de hoogte van de stand van zaken.

vastenwandeling 2021Deelnamekosten en aanmelden
Wij vragen € 10,00 p.p. aan deelnamekosten (of minder naar draagkracht). Want we willen iedereen de gelegenheid geven om mee te wandelen. Maar natuurlijk is een hoger bedrag van harte welkom!
U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnr. NL 57 INGB 000 57 25 971 t.n.v. J.M. Kingma, onder vermelding van Vastenactie 2023.

TIP!
U kunt naast de € 10,- inschrijfgeld ook uw eigen gewandelde kilometers sponsoren met bijvoorbeeld € 0,10 per km. Ook kunt u zich laten sponsoren door vrienden, buren en familie. De opbrengst daarvan kunt u aan het eind van de Vastenactie dan extra overmaken. Ook als u niet in de gelegenheid bent om zelf te wandelen, kan meedoen door onze wandelaars te sponsoren natuurlijk altijd.
Nog even een geheugensteuntje: tijdens de wandelingen in 2021 en 2022 hebben wij per jaar ruim € 1.600,- bijeengebracht. Stel ons ook deze keer niet teleur en doe mee!

Rond 17 maart verwachten wij in Rome aan te komen.
Vrijdagavond 17 maart nodigen wij u als deelnemer van de vastenwandeling uit voor een lezing over Rome door Frans Osseweijer. Dat mag u niet missen!! Echt geweldig.
Plaats:  Parochiehuis in Assen  – aanvang: 20.00 uur.

Heeft u nog vragen neemt u dan gerust contact op met Truus Konijn, telefoon 06-22377947.

VOM en werkgroep Parochieondersteuning

Submit to Facebook