vieringen

banner Parochie

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in alle kerken met max. 30. En aanmelden is weer verplicht geworden, behalve in de locatie Roden.

Voor Roden  |  Meer informatie

Voor Zuidlaren: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 050-4092913, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankzuidlaren@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

Maandag 26 april kregen vijf parochianen het bericht dat zij als lid worden toegevoegd aan de Orde van Oranje-Nassau. Truus Konijn, Jos Engelman en José Geerts (locatie Assen) en André en Jo Schoormans (locatie Roden) kregen op deze manier waardering voor hun inzet op diverse maatschappelijke terreinen, waaronder onze parochie.

Truus werd maandagmorgen om elf uur in de eigen tuin verrast door burgemeester Damsma van Midden-Drenthe. Zij kreeg het lintje corona-proof opgespeld, na een korte toespraak. André en Jo Schoormans kregen bij de Voedselbank Roden de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Smid van Noordenveld.
Jos en José moesten nog een paar dagen wachten: zij ontvangen vrijdag de versierselen uit handen van Burgemeester Out van Assen.

We geven even een opsomming van hun activiteiten, die ten grondslag lagen aan de toekenning van het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau. En we weten dat deze nog niet uitputtend is.

jos engelmanJos Engelman
Is al jarenlang dirigent van de Cantorij van de Duif voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Is daarnaast vrijwilliger bij het Rode Kruis en de interkerkelijke Stichting voor Missionair, Diaconaal en Pastoraal Werk in Assen. Is bovendien een bekend gezicht bij het inloophuis voor kerken waar hij fungeert als gastheer en coördinator. Is ook vrijwilliger geweest bij de belangenorganisatie voor mensen met een visuele beperking, oogaandoening of doofblindheid. Is bij de parochie Heilige Franciscus van Assisi cantor van het koor, dirigent van het rouw- en trouwkoor en penningmeester van de locatieraad.

20210426 Truus LintjeTruus Konijn-Kunst
Jarenlang lid van de wijkraad Baggelhuizen in Assen, sinds 1977 vrijwilliger bij de rooms-katholieke Parochie in Assen en verantwoordelijk voor ‘mens en organisatie’ van het parochiebestuur van de H. Franciscus van Assisi in Assen, Roden en Zuidlaren. Voorzitter van de Katholieke Vrouwenvereniging Assen, lid van het parochiebestuur en organisator van de jaarlijkse Vriendinnen Wandeldag waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan het KWF voor borstkankeronderzoek en de Hartstichting. Voorzitter en meewerkend organisator van de Wensstichting Drenthe.

jose geertsJosé Geerts-van der Velden
Al decennialang vrijwilliger bij de Stichting Nationale Bedevaarten, een katholieke, maatschappelijke organisatie die bedevaarten organiseert. Is afwisselend bedevaart- en hotelleider. Verzorgt stadswandelingen en is tegelijkertijd vraagbaak voor de pelgrims. Was geruime tijd secretaris van de Harmonie Vries waar ze fungeerde als redacteur van het clubblad en lid was van de kascommissie. Verder bestuurslid van de Stichting Drentse Veteranen en bestuurlijk actief voor de Vereniging van Vrienden van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Andre Jo SchoormansAndré en Jo Schoormans
De heer en mevrouw Schoormans zijn al sinds 2005 vrijwilliger bij de Voedselbank Noordenveld. Zij zijn praktisch dagelijks aanwezig bij de voedselbank. De heer Schoormans verricht alle werkzaamheden die in het depot moeten worden uitgevoerd. Hij is royaal bij de uitgifte en wil zoveel als mogelijk tegemoetkomen aan voorkeuren van klanten, ook tijdens de coronacrisis. Een gesprekje met de klanten hoort erbij. Zijn motto: „Wij hebben het goed, zij mogen het ook goed hebben, Klaar!”
Mevrouw Schoormans is als bestuurslid betrokken bij alle bestuurlijke werkzaamheden zoals het bepalen van het beleid en de uitvoering er van. Als coördinator is zij verantwoordelijk voor de samenstelling en verstrekking van de voedselpakketten, zij stuurt de vrijwilligers aan, onderhoudt de contacten met leveranciers en collega’s van andere voedselbanken. Voor de klanten heeft mevrouw Schoormans een luisterend oor, zij is hun aanspreekpunt en heeft ook aandacht voor hun persoonlijke omstandigheden.
Foto: RTV Drenthe | Marcel Drent  | Zie ook interview RTV Drenthe