­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

livestream vieringen

banner Parochie

211006 Bedevaart Doetinchem frontNa een onderbreking van een jaar vanwege corona stond er voor dit jaar weer een busbedevaart op het programma. Woensdag 6 october bezochten we de Benedictijner Abdij ‘Sint Willibrordus’ bij Doetinchem.

Voor pastor Garcia was het de eerste keer dat hij zo’n bedevaart mocht meemaken. Voor hem een mooie gelegenheid om met een aantal parochianen kennis te maken. Daar werd door hem dankbaar gebruik van gemaakt.

Enigszins verlaat, om kwart over acht, zette chauffeur Willem de bus in gang op weg naar het klooster. Onderweg opende pastor Garcia de dag met het ‘gebed om de dag te beginnen’ uit het begeleidende programmaboekje. Verder werd op de heenweg genoten van een bakkie koffie in de bus. Door vertraging rond Arnhem arriveerden we pas tegen twaalf uur bij de Abdij.

211006 Bedevaart Doetinchem 06

Een vergevende Vader…
Broeder Johan te Velde (oud-pastoor van onze parochie) ontving ons in de karakteristieke kapel van de Abdij.  Nadat iedereen gezeten was op de houten banken, begon pastor Garcia met de eucharistieviering. Hij werd daarbij geassisteerd door Tom van der Wee, die de lezingen verzorgde en als voorzanger fungeerde. In zijn preek zette de pastor de woorden van het Onze Vader centraal, waarbij hij benadrukte dat God ons wil begeleiden als een vader. Lerend en bijsturend, maar vooral ook vergevend.

211006 Bedevaart Doetinchem 25Koffie met appelgebak
In aansluiting op de viering kwam broeder Johan vertellen over zijn roeping tot priester en later tot het kloosterleven. Als 17-jarige raakte hij tijdens een bezoek aan deze Abdij al onder de indruk van dit leven.
Het bezoek aan Slangenburg werd afgesloten een korte tocht naar het Kasteel Slangenburg, waar we in het Koetshuis koffie met appelgebak voorgeschoteld kregen. In de naastgelegen Landwinkel (speciaal voor ons bezoek geopend) werd door velen nog even rondgekeken en leuke of lekkere dingen gekocht.

211006 Bedevaart Doetinchem 54Hattem en Witten
De terugreis verliep met twee onderbrekingen: Hattem en Witten. Op weg naar het Hanzestadje Hattem reden we tot Deventer over landelijke wegen. Daarna werd snelheid belangrijker. Anderhalf uur rondkijken in Hattem was eigenlijk tekort, maar ja… de tijd dringt.
Een klein deel van de rit naar Witten werd biddend tot Maria (o.a. een tekst van Herman Finkers) doorgebracht. Afsluitend werd samen nog het lied ‘De dag door uwe gunst ontvangen’ gelezen.

211006 Bedevaart Doetinchem 63Rond half zeven waren we in Witten, waar bij Restaurant Van Veen een heerlijk buffetdiner klaarstond. Gezegd moet worden dat we ons dat goed lieten smaken. En een maaltijd is altijd weer een garantie voor gezelligheid.

Zo kon het gebeuren dat een bus vol tevreden mensen rond half negen terugkeerde bij de kerk in Assen. Velen met een gevoel van: tot de volgende keer…

Jan Wessels

Meer foto's...

Submit to FacebookSubmit to Twitter

H. Franciscus | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­