vieringen

banner Parochie

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen, als hieronder vermeld. Aanmelden is niet meer verplicht.

Voor Roden, max. 65  |  Meer informatie

Voor Zuidlaren, max 38, plus 2 rolstoelen  |  Meer informatie

Voor Assen, max 55  |  Meer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

Financieel bewegen we ons als parochie in een wat onzeker jaar. Dat komt natuurlijk vooral door corona. Kerken gesloten. Kerken dan weer open met een beperkt aantal bezoekers. En als ze weer open zijn durven we dan te
gaan? En wanneer komt er een nieuwe priester?

Zoals ik al eerder schreef: dit maakte onze inkomsten en uitgaven erg onzeker. Ook landelijk heerst er ongerustheid, vooral over de bronnen van onze inkomsten. De basis daarvoor is Kerkbalans. Blijven die op peil? Landelijk werd er dus een extra actie Kerkbalans gestart, net als vorig jaar. Als bestuur hebben we gekeken of dat in onze Franciscusparochie ook gewenst zou zijn. Het antwoord was néé.

Met de locatiepenningmeesters hebben we gekeken naar Kerkbalans. Dan zien we dat u ons, volgens de cijfers tot en met mei, trouw blijft steunen. In Assen liggen we op het niveau van vorig jaar en dat lag zelfs nog wat hoger dan in 2019. In Zuidlaren zitten we op niveau 2019 (na een terugval in eerste vijf maanden 2020). In Roden is zelfs al aanzienlijk deel van de toezeggingen binnen. Meer dan in dezelfde periode in 2019 en 2020. Het bedrag dat we ontvingen bij de collectes blijft nog wel aanzienlijk achter, maar dat mag geen verwondering wekken.

In de afwegingen om nu geen extra actie Kerkbalans te starten speelt ook mee dat we - hoe treurig ook - een kostenvoordeel hebben, omdat we op 1 september één jaar lang geen pastoor in ons midden hadden en we wel huur ontvingen door de verhuur van de pastorie.

Kortom, een wisselend beeld. We vertrouwen erop dat u uw normale giften gul blijft geven en u snel, zonder angst voor corona, terugkomt in de vieringen. Wat extra is op de lange termijn natuurlijk wel nodig, maar we gaan u nu niet lastigvallen met een extra actie Kerkbalans!

Guus Klaas, penningmeester