vieringen

banner Parochie

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in alle kerken met max. 30. En aanmelden is weer verplicht geworden, behalve in de locatie Roden.

Voor Roden  |  Meer informatie

Voor Zuidlaren: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 050-4092913, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankzuidlaren@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

In de laatste vergadering van het parochiebestuur kwamen weer veel volgende zaken aan de orde.We noemen een aantal de revue passeren.

•    Overleg met de voorzitters van de locatieraden over het opnieuw openen van de publieke vieringen in alle drie locaties. Er wordt besloten dat we per 1 mei onze kerken weer openstellen voor publiek. Ook het parochiehuis in de locatie Assen kan dan weer opengaan: wel op heel kleine schaal: niet meer dan 6 tot 7 mensen.
•    Het herstel van Truda de Boer gaat heel langzaam. De Arbo arts heeft haar geadviseerd om wat kleine werkzaamheden op te pakken.
•    De jaarrekening wordt besproken en in principe goedgekeurd (na de accountantsverklaring te hebben ontvangen). Lees hier meer details. Pastoor Wellen en de bestuursleden spreken hun waardering uit voor het vele werk van parochiepenningmeester en de locatiepenningmeesters.
•    Parochiegids. Er is al veel informatie verouderd. De gids moet worden bijgehouden wat mutaties betreft. De secretaris gaat dit document van Joep overnemen.
•    Resultaten mediagegevens (bezoekers website en Facebook). We zien bemoedigende trends; er wordt redelijk vaak gekeken op website en naar de gestreamde vieringen. We blijven ook na 1 mei doorgaan met het streamen van vieringen. De geluidsproblemen in de locatie Assen zijn inmiddels opgelost.
•    Voortgang groot onderhoud. We richten ons nu op de gebouwen van de locatie Assen. Er zijn offertes binnen voor kleinere onderdelen hiervan. Over de machtigingen wordt nog gecommuniceerd met het bisdom. We wachten op de toestemming van het bisdom om deze relatief kleine dingen te laten gebeuren.
•    Franciscusdag 2021. De datum voor deze dag is nu 3 oktober 2021, ervan uitgaande dat we tegen die tijd zo’n dag fysiek kunnen houden. Hopelijk kunnen we er dit jaar een mooi feest van maken. Truus Konijn gaat contact opnemen met Marijke Velting (locatie Roden) om alles op te starten.

Joep Coppes, vicevoorzitter parochiebestuur