bisdom kleurHet verlies van je levenspartner is heel ingrijpend. Je leven staat op zijn kop. Je vraagt je misschien af: hoe verder alleen? Wat maakt het leven weer de moeite waard?

geloof politiekDe plaatselijke katholieke geloofsgemeenschap bedrijft meestal geen politiek. De wekelijkse eredienst is een a-politieke gebeurtenis voor kerkgangers. Voorgangers geven in verkiezingstijd geen stemadvies. Hooguit bevestiging van het belang van democratische waarden.

bonifatius academie frontDoe ook mee en leer aan de Bonifatius Academie. Je kunt één of meer cursussen van vijf lessen kiezen. Ben je als vrijwilliger actief in de parochie? Dan is de Academie juist bedoeld voor jou. Maar andere geïnteresseerden zijn even hartelijk welkom!

Of je nu katholiek bent of protestant of lid van bijvoorbeeld een pinkstergemeente, je bent ‘christen’. Als katholieken zeggen we bij voorkeur van onszelf dat we katholiek zijn, maar daaraan vooraf gaat dat we christen zijn.

tomothy radcliffe‘In mijn centrum is er geen eenzaam zelf, geen ego maar een ruimte gevuld met God.’ Dit is een mooie omschrijving van Timothy Radcliffe (Engelse dominicaan) over het gebied waarin mystici zich begeven.

Op 15 september is de Startactiviteit van het Jongerenplatform in het bisdom. We gaan nazomeren in Assen!
Aanvang om 10.00 uur met eucharistieviering in de Maria Tenhemelopneming-kerk in Assen.

H. Franciscus | Werkvelden