Vastenactie frontZondag 24 maart vertrok een groep parochianen vanuit de Asser kerk naar de voormalige R.K.-kerk in Veenhuizen. Daar was de start gepland van de jaarlijkse Vastenactie-wandeling. De tocht was dit jaar voor de negende keer uitgezet.

voedselbank 200De economische malaise heeft duidelijke gevolgen voor grote groepen mensen in onze samenleving. Steeds meer moeten mensen noodgedwongen een beroep doen op de Voedselbank. Het blijft dus zinvol om te blijven denken aan de Voedselbank.

Vastenactie frontVan Aswoensdag op 6 maart tot eerste Paasdag op 21 april is het vastentijd. Een tijd voor bezinning én uitdaging!
Onze tijd, geld en aandacht kunnen we dan delen met mensen die onze steun kunnen gebruiken, of dat nu ver weg is of juist heel dichtbij.

haantje stokDe kindernevendienst organiseert op zaterdag 13 april in het parochiehuis tussen 10.00 en 11.30 uur een ochtend om Palmpasenstokken te maken.

Voor menig ouderpaar kan op de zondagmorgen een probleem ontstaan: gaan we met ons kleine kind naar de kerk of niet? De oplossing is onlangs een stuk gemakkelijker geworden: de kindercrèche van onze locatie biedt tijdens de vieringen op zondag de mogelijkheid om de kleintjes tijdens de kerkdienst bezig te houden.

Pastor Erich in haar Overdenking: "Graag houd ik hier een pleidooi voor het volgen van de hele cyclus van de Goede Week en Pasen. Dan krijg je toch het beste mee hoe goed er in de loop der eeuwen is nagedacht over de betekenis van deze feest- en gedenkdagen."

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact