vieringen

banner Assen

We kunnen ook in Assen weer samen liturgie vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in alle kerken met max. 30. En aanmelden blijft verplicht.

Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

We maken ons zorgen over het coronavirus; over onze gezondheid. Maar het is ook goed om ons zorgen te maken om mensen in onze samenleving, die financieel kwetsbaar zijn. Mensen die voor hun eten en drinken afhankelijk zijn van de voedselbank bijvoorbeeld.
U kunt uw gift aan kwijt op het bankrekeningnummer van de voedselbank: Voedselbank Hart van Drenthe,
Bankrekening: NL26 RABO 0107 9731 97. Onder vermelding: gift.

Ton Kuis

maria franciscusZe noemt zichzelf ‘een Franciscaans meisje’. Maria ter Steege is een trouwe volgeling van Franciscus van Assisi. De man die op 16 juli 1228 door paus Gregorius IX is heiligverklaard. Hij gaf in die dagen een nieuwe spirituele weg aan met dienstbaarheid als uitgangspunt.

fancy fair frontOp zaterdag 21 augustus houden wij een fancy fair/rommelmarkt. Waarom? Spullen een tweede leven geven vinden wij uiteraard superbelangrijk! Belangrijk is in dit geval ook de opbrengst.

aanpak eenzaamheid1Iedereen loopt de kans om geïsoleerd te raken op een bepaald moment in zijn leven. Dat kan bijvoorbeeld als je ziek wordt, op een nieuwe school komt, je baan verliest, jezelf te dik (obese) gaat vinden, gaat verhuizen, de maatschappij een ingewikkelde doolhof voor je wordt, je partner overlijdt, je niet genoeg energie meer hebt om aan al- lerlei clubs mee te doen, ouder wordt, etc.

vakantiegeld actieDe Parochiële Caritas Instelling (PCI) organiseert samen met de Protestantse Gemeente Assen elk jaar in de maanden mei/juni de actie ‘Vakantiegeld samen delen’. Het doel is: bewustwording van de grote verschillen in onze samenleving en een actieve solidariteit.

Graag wil ik even terugkomen op de Vastentrommel en de Vastenwandeling. Wat heb ik ervan genoten! Het gaf zo’n gevoel van verbinding in onze parochie. En dat is hard nodig in deze pittige coronatijd.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact