open monumentendag frontZaterdag 14 september was het de jaarlijkse Open Monumentendag. Het thema dit jaar was: Plekken van plezier.

Het wordt zondag 15 september een bijzondere morgen voor de leden van het Enchanté koor. Tijdens de viering staan zij voor de laatste keer naast het altaar.

vredesweekVan 21 tot en met 29 september is het Vredesweek. Een week waarin de vredesorganisatie PAX aandacht vraagt voor het moedige vredeswerk van bijzondere mensen in conflictgebieden. Mensen die zich niet laten tegenhouden door grenzen en verbinding durven te zoeken met hun tegenstanders of voormalige vijanden.

rozenkransgebedEen parochiaan heeft aan de Asser locatieraad gevraagd om in de maanden oktober en mei, voorafgaand aan de eucharistieviering op de woensdagochtend, gezamenlijk de Rozenkrans te bidden.

bert peletier front“Als eens mijn adem stokt, dan draagt mij uw muziek”
Onverwachts is op 30 juni Bert Peletier overleden, oud dirigent van het Enchanté koor. In de Adventskerk namen velen van hem afscheid. Daar werd op verschillende manieren zijn 82-jarig leven gekenschetst.

vlucht voorwaartsEen nieuwe cultuur ontdekken, meer mensen leren kennen en mensen verder helpen. Dat is in een notendop het project van Vlucht Voorwaarts in Assen (Steutelbloemstraat 1).

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact