vieringen

banner Assen

We kunnen ook in Assen weer samen liturgie vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in de kerken in Assen (max. 55) en Rolde (max. 30). En aanmelden blijft verplicht.

Voor Assen is aanmelden vanaf 1 augustus 2021 niet meer nodigMeer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

Een voorspelling van de befaamde Enkhuizer almanak: op zaterdag 21 augustus staan de sterren gunstig voor mooi weer. Een ideaal uitgangspunt voor de Kringloopmarkt in en rondom het parochiehuis en op het kerkplein.

SIRW transparant 200De grote recreatiezaal van Vakantiecentrum Witterzomer blijft deze zomer op zondagmorgen wezenloos stil. Stoelen en tafels staan op de oude vertrouwde plaats. Het orgel speelt niet. De harde coronaprotocollen maken een kerkdienst niet mogelijk. Een voortzetting van de traditie blijft helaas uit.

sacristie 3Urenlang hebben vrijwilligers gezwoegd op hete dagen. Samen hebben ze een knappe prestatie geleverd. Na een uitgekiende taakverdeling ziet de sacristie er weer als nieuw uit.

buitenkapel 1Het blijkt dat in deze roerige tijden talrijke mensen de behoefte hebben om een kaarsje op te steken bij Maria. De gesloten kerkdeur verhindert de mogelijkheid om dat binnen de muren van de kerk te doen.

In de Tau las ik onlangs de oproep dat ‘Het Clarapad’ een nieuwe pelgrimsroute lopers zocht. Bij voorkeur twee of meer personen uit een parochie.

Donderdagmiddag 1 juli kwamen de dames van de Katholieke Vrouwen Vereniging voor het eerst sinds coronatijd  weer bij elkaar. Op het terras van het Parochiehuis waren tenten neergezet die vrolijk versierd waren.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact