­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

amnesty internationalIn de eerste helft van december wordt weer de Groetenactie van Amnesty gehouden. Opkomen voor mensenrechten wordt wereldwijd steeds gevaarlijker. Mensenrechtenverdedigers krijgen te maken met intimidatie, lastercampagnes, geweld en gevangenisstraf. Nieuwe wetten maken hen monddood. Met de morele steun van mensen zoals wij, kunnen zij hun werk voortzetten.

voedselbank 200We verheugen ons uiteraard op de komende feestdagen. En het hoort bij de vaderlandse traditie dat we in onze familiekring iets bijzonders doen om de sfeer te verhogen. Daar hoort ook een gezellige maaltijd bij.

kinderkerst frontZoals ieder jaar zal ook dit jaar weer voor de jongste kinderen van Assen “Kerst Rond de Kribbe” georganiseerd worden. In onze kerk zal om 15.00 uur op eerste kerstdag een kerstspel worden opgevoerd. Aansluitend is er buiten, onder het genot van warme chocolademelk of glühwein, de levende kerststal die voor jong en oud het kerstverhaal tot leven brengt.

191130 vrijwilligersdag frontHet is een mooie gewoonte van de locatieraad om jaarlijks de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Zoals een voorzitter het ooit uitdrukte: “Ze zijn ons werkkapitaal”.

caritasNog een aantal weken en dan is het weer zover Kerstfeest! Naast de dieperliggende gedachte rondom Kerstmis is Kerst voor velen van ons ook: lekker eten, cadeautjes misschien en genieten van de sfeer en van elkaar. Kortom gezelligheid ten top!

De werkgroep Diaconie in Assen zal de komende tijd aandacht besteden aan de zeven werken van barmhartigheid. Dat zijn: de hongerigen spijzen; de dorstigen laven; de naakten kleden; de vreemdelingen herbergen; de zieken verzorgen; de gevangenen bezoeken; de doden begraven. Ze zullen deze werken illustreren aan de hand van bekende kunstwerken.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­