191130 vrijwilligersdag frontHet is een mooie gewoonte van de locatieraad om jaarlijks de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Zoals een voorzitter het ooit uitdrukte: “Ze zijn ons werkkapitaal”.

caritasNog een aantal weken en dan is het weer zover Kerstfeest! Naast de dieperliggende gedachte rondom Kerstmis is Kerst voor velen van ons ook: lekker eten, cadeautjes misschien en genieten van de sfeer en van elkaar. Kortom gezelligheid ten top!

adventsactie 200Na de vieringen in het weekend van 7 (Rolde) en 8 december (Assen) is er een bijzondere deurcollecte voor de Bisschoppelijke Adventsactie.

191101 kerken kaarslicht front“Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur”. Die tekst van het bekende Taizélied was ook dit jaar weer van toepassing op Kerken in Kaarslicht in de Jozefkerk en de Maria Tenhemelopneming-kerk. Dit jaar was als datum 1 november geprikt, omdat dat een minder drukke periode is dan december.

De werkgroep Diaconie in Assen zal de komende tijd aandacht besteden aan de zeven werken van barmhartigheid. Dat zijn: de hongerigen spijzen; de dorstigen laven; de naakten kleden; de vreemdelingen herbergen; de zieken verzorgen; de gevangenen bezoeken; de doden begraven. Ze zullen deze werken illustreren aan de hand van bekende kunstwerken.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact