Mogen we ook voor 2020 weer op u rekenen...?

AKB animatie

voedselbank 200De economische situatie in ons land heeft nog altijd duidelijke gevolgen voor grote groepen mensen in onze samenleving. Nog steeds moeten meer mensen noodgedwongen een beroep doen op de Voedselbank. Het blijft dus zinvol om te blijven denken aan deze zinvolle organisatie. Het is ook een manier om ons geloof in daden om te zetten.

kerkcafe senff frontInmiddels ben ik al weer geruime tijd terug in Assen, maar nog dagelijks in contact met Dr. John Nelson, de nieuwe medisch directeur van het Endulen hospital. Hij is een Tanzaniaans katholieke arts die de boodschap van Jezus in de praktijk brengt. Ik kan heel goed met hem samenwerken.

kerkcafeAls werkgroep Parochieondersteuning denken wij al weer na over het organiseren van opnieuw een aantal mooie, sportieve en gezellige activiteiten voor alle parochianen. We hebben het programma voor het komende jaar echter nog niet helemaal rond.

Bij het uitgaan van de weekendvieringen van 8 en 9 februari is er een bijzondere collecte voor het Open Huis aan De Brink in Assen. Dit ‘Open Huis’ is een interkerkelijk initiatief en wil door de week heen een open thuis zijn voor mensen die zomaar wat behoefte hebben aan contact en gezelligheid.

Aan het einde van de eucharistieviering van 1 februari (Rolde) geeft pastoor Tolboom de zgn. Blasiuszegen. Op voorspraak van deze Armeense bisschop uit de vierde eeuw vragen we aan de goede God om gezondheid naar lichaam en geest. Eenieder, jong en oud, groot en klein, is genodigd deze zegen te ontvangen.

Leerhuis Assen frontIn de serie over Mozes in het Oecumenisch Leerhuis komt op 23 januari professor Maarten den Dulk naar Assen. We maken kennis met de spanningen én vragen die er liggen tussen Mozes en Paulus.

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact