bisdom kleurEen afwisselend en inspirerend weekend op 25-27 oktober a.s. in het Franciscanessenklooster van Thuine in Duitsland. Bedoeld voor 17- tot 35 jarigen, binnen en buiten het bisdom, die zich oriënteren op roeping voor het priesterschap, intrede in een klooster en bijbehorende levensvragen als katholiek gelovige in deze tijd.

logo parochie trans 200Een nieuwe parochiegids van onze parochie H. Franciscus van Assisi is digitaal beschikbaar op de website van de parochie. Het is de bedoeling dat een gedrukte versie verspreid zal worden met de actie Kerkbalans begin 2020.

bedevaart st nic2Voor de bedevaart dit jaar reizen we af naar St. Nicolaasga in Friesland. Middenin het dorp staat de prachtige St.Nicolaaskerk die is toegewijd aan de Heilige Nicolaas, bisschop van de stad Myra. In deze kerk zal de eucharistieviering worden gecelebreerd door pastoor Tolboom.

logo parochie trans 200De jaarlijkse Franciscusdag wordt dit jaar georganiseerd door de Staties Gieten en Rolde, onderdelen van de locatie Assen, die aan de beurt zijn om de organisatie op zich te nemen.

marianum‘School voor de Ziel’ van Stichting Marianum presenteert in oktober/november 2019 de cursus “Inleiding in de Mystieke Theologie”. Wat zegt de christelijke traditie over hoe jij en God elkaar ervaren? Leer kijken door de bril van contemplatie naar de ader van je oorsprong.

bisdom assisiIn 2020 is het al weer vier jaar geleden dat wij als bisdom Groningen-Leeuwarden met elkaar op bedevaart zijn geweest. Daarom heeft mgr. Van den Hout het voorstel gedaan om, samen met de VNB, als bisdom een bedevaart te houden naar Assisi.

H. Franciscus | Werkvelden