logo parochie trans 200Na zorgvuldige overweging en discussie in het parochiebestuur heeft het bestuur besloten om met onmiddellijk ingang alle publieke vieringen in de kerken in onze parochie te stoppen.

Een lofzang op de kerk bent u van mij niet gewend. Als ik mij tot u richt, dan gaat het meestal over geld, in de trant van “mag het dit jaar een beetje meer zijn?“ Daar kom ik nog op.

senff frontBep Kolkman uit Assen vindt de “Franciscusmunten” een mooi initiatief. Ze schreef: “Meteen dacht ik aan het project van dokter Senff. Hij zet zich al jaren belangeloos in voor zijn ziekenhuis in Tanzania”. Ze zou graag zien dat dokter Senff als parochiaan in aanmerking komt voor een bijdrage van de Franciscusmunten.

Tom van der Werf (36) zegt het met volle overtuiging: “Dat we een wereldkerk zijn vind ik geweldig. Waar je ter wereld naar de kerk gaat, in welk land of taal ook, je kunt altijd meedoen en de mis volgen.

Logo PCI 270 achtergrondkleurAls Parochiële Caritas Instelling (PCI) hebben we in het afgelopen jaar ruim 13.000 euro besteed aan hulp voor kwetsbare mensen. Ongeveer de helft daarvan ging op aan hulp aan individuele mensen en/of gezinnen. De andere helft is besteed aan collectieve hulp, dus aan groepen mensen via samenwerking met andere organisaties.

Hebt u het laatste luikje van de Adventskalender al geopend? Dan hebt u de Kerstwens van waarnemend pastoor Wellen vast al wel gelezen.