alle video's

Eind 2018 is de Parochiegids in geprinte vorm verspreid onder de parochianen. Regelmatig verschijnt een geactualiseerde uitgave. De nieuwste digitale Parochiegids is te vinden op de website van de parochie.

kapel2Op zondag 26 juni heeft pastoor Tolboom van de H. Clara van Assisi parochie de nieuwe Mariakapel in Zorgvlied ingezegend. Deze Mariakapel ligt aan het Clarapad (een pelgrimsroute van Groningen naar Megen). Via deze link kunt u een korte video zien, waarin Marie-Jolanda Bresser uitleg geeft over het ontstaan van de Mariakapel en het Clarapad.

De Rooms-Katholieke bisschoppen hebben besloten om enkele maatregelen die in verband met corona nog voor de vieringen van de liturgie golden voor dit moment, met ingang van 17 juni, te schrappen.

Op 28 augustus 2022 organiseert het Bisdom Groningen-Leeuwarden voor jongeren van 12 tot 18 jaar de Startactiviteit voor het winterseizoen. We gaan hiervoor naar Drachten (Eucharistieviering) en Bakkeveen (sportieve activiteit).

bisdom kleurHet jongerenwerk in ons bisdom Groningen-Leeuwarden bloeit! Maandelijks weten tientallen jongeren elkaar te vinden in bijeenkomsten die voor hen worden georganiseerd. Tijdens catechese, liturgie, onderlinge ontmoeting en ontspanning verdiepen ze hun geloof en maken ze contact met katholieke leeftijdsgenoten.

logo parochie trans 200In de laatste vergadering van het parochiebestuur op 11 mei in Roden zijn onder andere de volgende zaken besproken.