vieringen

banner Parochie

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in alle kerken met max. 30. En aanmelden is weer verplicht geworden, behalve in de locatie Roden.

Voor Roden  |  Meer informatie

Voor Zuidlaren: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 050-4092913, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankzuidlaren@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

In de laatste vergadering van het parochiebestuur kwamen weer veel volgende zaken aan de orde.We noemen een aantal de revue passeren.

Maandag 26 april kregen vijf parochianen het bericht dat zij als lid worden toegevoegd aan de Orde van Oranje-Nassau. Truus Konijn, Jos Engelman en José Geerts (locatie Assen) en André en Jo Schoormans (locatie Roden) kregen op deze manier waardering voor hun inzet op diverse maatschappelijke terreinen, waaronder onze parochie.

Het verschil 200Het was in oktober 2019 dat 342 parochianen de enquête ”Het Verschil’ hebben ingevuld. Door de corona-pandemie zijn we niet in staat geweest de uitkomsten van de enquête met alle parochianen te bespreken. De resultaten hebben wij met u gedeeld via de Tau en de parochiële website.

Wanneer parochianen nauw betrokken zijn of zich nauw betrokken voelen bij een sociaal doel kunnen zij in aanmerking komen voor een geldbedrag. Dat geld noemen we ‘Franciscusmunten’.

livestream2Het is een vreemde ervaring. Voor het eerst sinds maanden zit ik weer in onze kerk. Het is een winterse zondagmorgen. De kilte is voelbaar. De voorbereidingen voor de uitzending van een livestream zijn in volle gang.

Thuiswandelen met Pinksteren! In plaats van een gezamenlijke Pinkstervoettocht nodigen we je uit om dit jaar een twee-daagse wandeltocht in eigen omgeving te maken.