vieringen

banner Parochie

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen, als hieronder vermeld. Aanmelden is niet meer verplicht.

Voor Roden, max. 65  |  Meer informatie

Voor Zuidlaren, max 38, plus 2 rolstoelen  |  Meer informatie

Voor Assen, max 55  |  Meer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

Vorige maand en vandaag (27 juli) hebben we een mail verzonden aan alle ingeschrevenen van onze nieuwsbrief. Van een aantal kregen we de melding dat het mailadres niet klopt. Hebt u niks ontvangen en vindt u dat jammer, schrijf u dan even opnieuw in. We hebben dan meteen het goede adres.

Financieel bewegen we ons als parochie in een wat onzeker jaar. Dat komt natuurlijk vooral door corona. Kerken gesloten. Kerken dan weer open met een beperkt aantal bezoekers. En als ze weer open zijn durven we dan te
gaan? En wanneer komt er een nieuwe priester?

In de laatste parochiebestuursvergadering van 9 juni in Zuidlaren kwamen weer veel onderwerpen aan de orde. We geven een opsomming.

De kerstcollecte van 2020 in Assen zou voor Brazilië zijn, meer concreet voor de stichting Aloha. Normaal levert zo’n deurcollecte met kerst een recordbedrag op, maar de Corona-pandemie heerste.

jacobspad schelpPelgrimsreizen of bedevaarten zijn van alle tijden. Ook van deze tijd. In de afgelopen jaren is een duidelijke toename waarneembaar. De grootste en bekendste bedevaartsplaats in Europa is Santiago de Compostella in Spanje.

Het lopende jaar zal er weer onderhoud worden gepleegd aan de kerk en de bijbehorende gebouwen in Assen. We willen u hierover heteen en ander laten weten.