extra akb button

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in alle kerken met max. 30. En aanmelden is weer verplicht geworden.

Voor Zuidlaren: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 050-4092913, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankzuidlaren@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

bisdom kleurDoor Corona gaan veel activiteiten en bijeenkomsten niet door. Zoals ook de Startdag Vastenactie Noord-Nederland. Hoe kunnen parochies toch aandacht besteden aan de Adventsactie en de Vastenactie 2021?

franciscus munten frontOp 4 oktober 2020, de feestdag van Sint Franciscus, heeft de Parochiële Caritas Instelling een nieuwe actie gelanceerd: “Franciscusmunten”. Deze zijn bedoeld voor een sociaal project waar je je als parochiaan nauw bij betrokken voelt.

Het is even stil geweest, maar het was weer nodig een nieuwsbrief te verzenden. Want er is weer belangrijke informatie voor onze parochianen. U kunt de nieuwbrief trouwens ook op de website lezen. Klik hier om de tekst op het scherm te krijgen.

bisdom kleurHet aantal coronabesmettingen is begin oktober schrikbarend opgelopen. Dat heeft ook consequenties voor de kerken. Vrijdag 9 oktober zijn parochies en religieuze gemeenschappen gevraagd om terug te schalen naar dertig aanwezigen bij hun vieringen.

BisdomGL 200Bij de Bonifatiuslezing op 29 september jl. in Leeuwarden gaven prof. Cees Buisman, directeur van het Wetsus instituut, en dijkgraaf Hein Pieper van het waterschap Noord Overijssel hun visie ten beste.

Het Jongerenplatform biedt van oktober tot juni 2021 verschillende activiteiten voor jonge mensen in de parochies. Een aantal staan aangekondigd op een handzaam full color kaartje met een inspirerende liedtekst  ‘Nada te turbe’.