banner Parochie

Garcia rondDe maanden vóór mijn presentatie in de parochie heb ik heel graag en met grote dankbaarheid gedacht aan het goede dat God aan mij heeft gedaan. Telkens weer kwam de zin van psalm 126,3 bij op: “Geweldig was het wat de Heer ons deed, daarom zijn wij zo blij”.

211006 Bedevaart Doetinchem frontNa een onderbreking van een jaar vanwege corona stond er voor dit jaar weer een busbedevaart op het programma. Woensdag 6 october bezochten we de Benedictijner Abdij ‘Sint Willibrordus’ bij Doetinchem.

211003 franciscusdag roden frontIn de zestiger jaren stonden de paters Franciscanen vanuit Drachten aan de oorsprong van een katholieke gemeenschap in Roden. Vanuit die verbondenheid was de in ere herstelde jaarlijkse Franciscusdag in de meeste noordelijke locatie van onze parochie volkomen terecht.

missio‘We moeten immers wel spreken over wat we gezien en gehoord hebben.’ Met dit citaat uit het boek Handelingen 4,20 voert Missio dit jaar de campagne voor de Wereldmissiemaand.

franciscus munten frontDe actie Franciscusmunten is gestart op 4 oktober 2020, naar aanleiding van de sterfdag van H. Franciscus van Assisi (Werelddierendag). Het is geld uit een recente erfenis voor allerlei sociale doelen waar we als parochianen warm voor lopen. Elk jaar besteden we een deel in de geest van de schenker.

In de laatste parochiebestuursvergadering van 8 september in Assen zijn onder andere de volgende zaken besproken.