Het Parochiebestuur kwam op 2 october jl. in Assen bij elkaar. Er kwamen weer veel onderwerpen ter tafel. We geven de meest relevante zaken weer.

logo parochie trans 200Vanaf 1 december jl. heeft Hélène Meijer-Geurds deel uitgemaakt van ons parochiebestuur. Heel accuraat, enthousiast en slagvaardig heeft ze alle werkzaamheden die bij het secretarisschap horen ter hand genomen en op een heel plezierige wijze heeft ze altijd haar bijdrage geleverd aan het besturen van de parochie.

Dat de feestdag van Sint Maarten en het begin van het carnavalsseizoen beide op 11 november vallen (11e van de 11e) lijkt toeval. Op het eerste gezicht lijken beide feesten ook niets met elkaar te maken te hebben. Maar dat is niet juist. Ze hebben alles met elkaar en met het evangelie te maken.

bisdom kleurVeel verhalen doen over Franciscus de ronde. Verhalen geworteld in de geschiedenis, maar ook verhalen die ontsproten zijn aan de vrome volksfantasie.

bisdom kleurHet thema van de Vastenactie 2020 is ‘Werken aan je toekomst’. Op zaterdag 16 november a.s. is in Drachten (Zuiderkerk) de startdag voor Noord-Nederland.

Zaterdag 16 november is er een Vormselviering, met dit thema in onze parochie! De zes jongeren die hieraan deelnemen zijn: Zainia, Wouter, Wilma, Suzanne, Rebecca-Faye en Dominique. Zij zullen van onze bisschop, Ron van den Hout, het Vormsel ontvangen in de kerk van Assen.

H. Franciscus | Werkvelden