Kerkbalans Parochie

Logo PCI 270 achtergrondkleurDe Parochiële Caritas Instelling heeft het afgelopen jaar ruim 10.000 euro besteed aan kwetsbare mensen. Dat was alleen mogelijk door samenwerking met andere organisaties en steun van veel parochianen. Armoede heeft verschillende gezichten.

pastordeboerHet is altijd weer bijzonder om aan een nieuw jaar te mogen beginnen. In de wensen die we naar elkaar uitspreken: een zalig, gelukkig, gezegend of vreugdevol nieuwjaar zit hoop en verwachting.

vastenactie 200Wie had vorig jaar januari gedacht dat we ook dit jaar weer zouden moeten leven met de nodige beperkingen? Niemand van ons denk ik. Net als vorig jaar maken we maar weer vaker een ommetje in onze eigen omgeving. We wandelen en fietsen wat af. Gelukkig kan dat nog wel.

In de laatste parochiebestuursvergadering van 15 december in Assen zijn weer veel zaken besproken, onder andere de volgende zaken.

bisdom kleurNa succesvolle avonden én een ochtend worden de roepingenavonden voortgezet in 2022. Iedere derde vrijdag van de maand organiseert pastoor Tjitze Tjepkema in Heerenveen de roepingenavond.

Op de website van de bisschoppen van Nederland staat dat de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholiek Kerk ongewijzigd blijven. Dat betekent dat de regels die zijn afgekondigd op 20 december 2021 nog steeds van kracht zijn.