vieringen

banner Parochie

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen, als hieronder vermeld. Aanmelden is alleen verplicht in de locatie Assen.

Voor Roden, max. 30  |  Meer informatie

Voor Zuidlaren, max 30  |  Meer informatie

Voor Assen, max 50; aanmelden elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

leon 1Zoals in de aanstellingsbrief van Mgr. van den Hout genoemd zal Henyer Jose Garcia Leon per september als priester worden toegevoegd aan het pastorale team van de H. Franciscus van Assisi parochie.
Op 10 juni 2017 is hij tot priester gewijd en de afgelopen jaren was hij als kapelaan verbonden aan de parochies van Sint Servaas, H. Anna en Lambertus in Maastricht.

Wie dat wilde kon elke week naar een viering in de kerk en aansluitend koffiedrinken. En we deden als parochie en locaties nog veel meer.

Eens dat Franciscus ernstig ziek was en hij werd verzorgd door broeder Leo, was de laatste bij hem aan het bidden en raakte buiten zichzelf doordat hij in de geest werd meegevoerd naar een brede en woeste rivier.

Willem van der Meulen heeft een moeilijke periode achter de rug. Ruim drie jaar geleden is zijn vrouw Aline overleden. De Norger organist herinnert het zich nog als de dag van gisteren.

samaritaan 1Wanneer je je als parochiaan nauw betrokken voelt bij een activiteit op sociaal gebied, dan kun je in aanmerking komen voor een geldbedrag voor dat goede doel. Je moet je wel even melden bij de Caritas met je voorstel. Dat kan het hele jaar door.

clara pelgrimsrouteHet Clarapad, een pelgrimsroute, is in ontwikkeling en gaat straks lopen van Groningen naar Assisi (IT) via het Sint-Josephsberg klooster in Megen (NL) en Taizé (FR).