­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

Het is een goede katholieke gewoonte om een aanleiding voor een feestje niet voorbij te laten gaan. Alweer enige maanden geleden nam Derkien Wiedijk afscheid als secretaris van het parochiebestuur. Guus Klaas, onze penningmeester, zal op 1 juni officieel afscheid nemen van het bestuur.

Derkien heeft al een opvolger ingewerkt in de persoon van Hélène Meijer. Als opvolger van Guus zal op 1 juni Hans Fikkers aantreden. Guus is al begonnen aan de overdracht van zijn taken aan Hans.

Op dinsdagavond 7 mei kwamen de leden van het parochiebestuur en de pastores bij elkaar in het parochiehuis in Assen voor een feestelijke maaltijd. Ieder had zelf thuis een aantal gerechten klaargemaakt.

afscheid derkienZowel Guus als Derkien zijn veteranen in onze parochie. Derkien leidde bijvoorbeeld het Triniteitskoor in Roden en is actief als lector. Guus memoreerde zelf dat hij 31 jaar geleden begon als penningmeester in Almere. Toen hij voor zijn werk naar het noorden verhuisde was hij alweer snel gescout en begon hij als penningmeester in de toenmalige Triniteitsparochie. Al vrij snel daarna startte het fusieproces en werd hij gevraagd zitting te nemen in de voorbereidingsgroep, dat leidde uiteindelijk tot een langdurig penningmeesterschap en een nestorrol in het bestuur.

Motivatie...
Beiden kregen de vraag: waarom doe je nu zoiets, het accepteren van zo’n functie, die zo veel tijd kost. Vrijwillig, maar niet vrijblijvend.
Derkien zag een nieuwe uitdaging toen ze eind 2019 gevraagd werd om secretaris van het parochiebestuur te worden. Het voelde ook goed na het overlijden van haar echtgenoot, Ben Vinke, de eerste vicevoorzitter van onze fusieparochie.
afscheid guusGuus verklaarde dat hij van huis uit een pragmatisch geloof had meegekregen en dat je je talenten voor de gemeenschap hoort te benutten. En als je verder niet zo handig bent, dan moet het maar met financiën. Als anekdote vertelde hij dat hij soms zo druk had met financiële zaken dat hij af en toe geen tijd had om in het weekend een viering te bezoeken (wat enig misprijzen van aanwezige pastores opleverde).

Waardering
Joep sprak in zijn dankwoord zijn waardering voor beiden uit. Niet alleen voor hun inhoudelijke bijdrage, maar ook voor hun openheid en collegialiteit. Het was fijn zo samen te werken voor onze parochiegemeenschap. Daarnaast bedankte hij Guus in het bijzonder als de bewaker van alle bestuurlijke procedures.

Guus en Derkien gingen naar huis met bloemen, wijn en genoeg restjes om het thuisfront nog een dag te kunnen voeden.

Joep Coppes

H. Franciscus | Actueel

H. Franciscus | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­