­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

Slotwandeling frontEen luid applaus steeg op aan de boorden van de Drentsche Aa in de buurt van Schipborg. Het was een uiting van bewondering en dank van de wandelaars voor de organisatoren van de vastenwandeling in onze parochie. En ook een uiting van verbondenheid tussen de locaties.

Daarbij ging het niet alleen om de slotwandeling op 27 maart in Schipborg. Het ging met name ook om de virtuele wandeling die de deelnemers gedurende de 40 dagen van de vastentijd langs Mariabedevaartsoorden in Europa leidde. Onder auspiciën van de gezamenlijke VOM-groepen is deze wandeling uitgezet en begeleid door Truus Konijn, Joep Coppes, Jan Wessels, Herman Heller en Jopie Kingma.

Door het mooie gebied van de Drentse AaWandelen en keuvelen...

Onze mooie achtertuin
Vanaf een kruispunt van lange afstandswandelwegen voerde de slotwandeling de 36 deelnemers door een mooi gebied langs en over het Schipborgerdiep. Dit is een deel van een groot beekdalsysteem dat in relatie met het naburige dorp afwisselend Deurzerdiep, Loonerdiep, Gasterensediep, Anloërdiepje of Schipborgerdiep heet. De beek en het omringende landschap is natuurwetenschappelijk en landschappelijk gezien zo waardevol dat het is aangewezen als Nationaal Park. Toch mooi dat we zo’n mooi gebied als het ware tot onze achtertuin mogen rekenen!

Slotwandeling 5Wachten op de start...Slotwandeling 6Halverwege koffiedrinken en een broodje


Slotwandeling 3Een mooi bedrag voor de VastenactieHet fraaie resultaat
Samen hebben de deelnemers aan de virtuele wandeltocht van Assen naar Assisi een afstand van 11.902 km. afgelegd. Tijdens de koffiestop halverwege de slotwandeling van 6 km. is bekend gemaakt met hoeveel geld de wandelaars de Vastenactie hebben gesponsord. In de vorm van een grote cheque is de opbrengst overhandigd aan de vertegenwoordigers van de VOM-groepen in de parochiële locaties. Onze penningmeester van het parochiebestuur kan een bedrag van € 2.006,96 (inmiddels opgelopen naar € 2.056,96!) tegemoet zien dat hij samen met de opbrengst van de andere vastenacties in de parochie kan overmaken naar de landelijke Vastenactie-organisatie.

De slotwandeling heeft de verbondenheid tussen de locaties versterkt. De deelnemers, afkomstig uit elk van de drie locaties, hebben tijdens de wandeling gezellig met elkaar gebabbeld en zo elkaar beter leren kennen. Deze vastenactiewandeling van de gezamenlijke VOM-groepen heeft met hulp van de werkgroep parochieondersteuning laten zien dat activiteiten op parochieel niveau echt mogelijk zijn en navolging verdienen.

Gerard Klein Koerkamp

Meer foto's...

H. Franciscus | Actueel


button vastenwandeling 540px

H. Franciscus | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­